HKK Zrinjski slavio u Mejdanu

Prvenstvo BiH, 8. kolo

HKK Zrinjski slavio u Mejdanu

M. Šljivak, foto: E. Dindić

HKK Zrinjski je 8. kolu košarkaškog prvenstva BiH savladao kao gost u Mejdanu ekipu tuzlanske Slobode rezultatom 108:101.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Zrinjski je međutim bio taj koji je imao prvu značajniju prednosti u finišu ovog dijela meča (23:30) nakon kojeg su gosti iz Mostara imali prednost od tri poena, 27:30.

Izjednačena košarka viđena je i u drugoj dionici. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali završnicu ovog perioda ponovo bolje odigravaju gosti i pri odlasku na odmor su zadržali tri poena prednosti, 50:53.

Zrinjski je kontrlisao rezultat u trećem periodu. Iako je Sloboda bila konstantno blizu, gosti su ti koji su bili za nijansu bolji, otišli su u jednom trenutku su imali i dvocifrenu razliku, a u posljednjih deset minuta su ušli sa devet poena prednosti, 72:81.

Dopustio je međutim Zrinjski Slobodi da se vrati u meč. Na tri minute do kraja domaći tim dolazi do izjednačenja (92:92), ali zatim ponovo staje.

Gosti iz Mostara su uspjeli da prelome meč na svoju stranu i da dođu do pobjede u ovom meču.

Do trijumfa je Zrinjski vodio Ervin Carlbe sa 28 poena, Tihomir Vranješ je dodao 27, dok je kod Slobode najefikasniji bio Ibrahim Durmo sa 21 poenom, a imao je i 20 skokova. Darrel Lloydd Davis je ubacio 20.

OKK Sloboda – Zrinjski 101:108

Mala dvorana Mejdan. Rezultat po četvrtinama: 27:30, 23:23, 22:28, 29:27.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Davis 20, Dedajić 12, Bojić 15, Krajinić, Durmo 21, Andelija, Jakupović 2, Omerović, Manjgafić 13, Munižaba 7, Alikadić 11, Narančić. Trener: Damir Mulaomerović.

Zrinjski: Zovko 6, Vranješ 27, Carlbe 28, Zlomislić 10, Knežević 18, Soldo 2, Čović 2, Džajić 3, Pajić, Anđušić 12. Trener: Neven Nikolić.

Top Komentari

Realist
Bravo Zrinjski i IGRAJ DO KRAJA!!!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije