Sjajni kapiten OKK Čelik odlučio okačiti patike o klin

Avdibegović ostaje u klubu, ali na drugoj poziciji

Sjajni kapiten OKK Čelik odlučio okačiti patike o klin · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Jedan od najboljih zeničkih košarkaša nakon završetka rata svakako je Armin Avdibegović, ovaj sjajni organizator igre nakon više od 20 godina igranja u seniorskoj konkurenciji odlučio je da okači patike o klin.

Ovu informaciju 38-godišnjak je potvrdio i za SportSport.ba

"Istina je da sam odlučio da prestanem s aktivnim igranjem košarke, a šta ću u narednom periodu raditi još nismo definisali. Uglavnom ostajem član OKK Čelik, a koju ulogu ću imati to ćemo riješiti u narednom periodu", kazao je Avdibegović za naš portal.

Avdibegović je dijete Zenice i Čelika, igrao je za nekoliko klubova u BiH, ali i u inostranstvu. Bio je član i seniorske reprezentacije BiH u vrijeme selektora Ace Petrovića koji mu je tada ukazao priliku, a Zeničanin je dao svoj doprinos u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sigurno da Avdibegović zadovoljan ide u košarkašku penziju jer je kao kapiten posljednjih godina predvodio tim u povratku u društvo najboljih bh. ekipa, gdje je Čelik prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje ,te su uspjeli igrati i Ligu za prvaka BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi