Sjajni Vučević s 35 poena vodio Orlando do pobjede nad Bucksima
Foto. EPA

Play - off meč

Sjajni Vučević s 35 poena vodio Orlando do pobjede nad Bucksima

S. Bošković

Orlando Magic došao je do prve play - off pobjede.

Tim iz Orlanda je savladao Milwaukee Buckse rezultatom 122:107.

Već u prvoj četvrtini Orlando je došao do prednosti od deset poena razlike, a bilo je 33:23, te će se ta prednost održavati i do samog kraja meča. Ista razlika bila je i na poluvremenu s obzirom na to da je druga dionica završila izjednačenim rezultatom, odnosno 29:29.

Treću četvrtu je Orlando dobio s tri poena razlike (30:27), a posljednja je otišla na stranu Bucksa (31:30).

Orlando je do pobjede vodio fantastični Nikola Vučević koji je ubacio 35 poena, te imao 12 skokova. Pratio ga je Ross s 18 poena i šest skokova, dok su po 15 poena dodali Fultz i Clark.

Naravno, najbolji pojedinac kod Bucksa je bio Antetokounmpo koji je zabio 31 poen, a tome dodao i 17 skokova, kao i šest asistencija. Najbolje ga je pratio Hill sa 16 poena, a 15 poena je dodao i Bledsoe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi