Sjajno otvaranje sezone za OKK Spars Realway: Sloboda lagano pala!

Sve riješeno u prvom poluvremenu

Sjajno otvaranje sezone za OKK Spars Realway: Sloboda lagano pala!

S. Mlaćo

OKK Spars Realway danas je upisao treću pobjedu u novoj sezoni Prvenstva BiH. Na Grbavici je pao OKK Sloboda. Bilo je 94:78 (25:18, 26:13, 26:22, 17:25).

Bila je to sigurna igra Sarajlija koji su nametnuli svoj tempo, a gosti nisu imali ideje da ih zaustave. Pri odlasku na prvu pauzu bilo je plus sedam (25:18), a u drugoj četvrtini ista priča.

Sparsi su samo dodali gas, koristili i svaku najmanju grešku gostiju i na odmor otišli pri čak 20 poena razlike. Bilo je 51:31.

Sve je bilo riješeno već tada, no i u nastavku dobra košarka. Sparsi mirno privode meč kraju, iako je Tuzlacima pripala četvrta četvrtina čime su samo uspjeli ublažiti poraz.

Kod Sparsa 25 poena Almira Hasandića, te 17 Vojina Ilića, a 11 je dodao Amar Gegić.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Jakov Mustapić sa 20 poena, 15 je dodao Darrell Davis, a jedan manje Adi Alikadić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH, 3. kolo

OKK Spars Realway – KK Sloboda 94:78 (25:18, 26:13, 26:22, 17:25)

Top Komentari

Alpasinacxx
Bravo momci, Široki drž' se!
1 0
Haresolina
Čestitke za Spars! Čestitam i mojoj Slobodi. Bila je očajna, ali ipak uštedila je 100 000 KM odustajanjem od ABA2 lige. Vizionari klupski su na vrijeme shvatili da su slopili loš tim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi