Drama u derbiju Zadra i Cibone, Gegić među najboljim pojedincima
FOTO: ABA liga

ABA liga

Drama u derbiju Zadra i Cibone, Gegić među najboljim pojedincima

H. Zilić

Hrvatski derbi u trećem kolu ABA lige odigrali su Zadar i Cibona.

Duel starih rivala uvijek je nosio dosta uzbuđenja, a tako je bilo i ovaj put. Na kraju su se radovali gosti iz Zagreba koji su slavili rezultatom 67:68.

Gledaoci su gledali vrlo izjednačen meč, gdje su se ekipe izmjenjivale u periodima u kojima su pravili serije.

Prva četvrtina pripala je Zadranima rezultatom 18:14, a u drugoj uzvraćaju Cibosi sa 17:20, tako da su na poluvremenu Zadrani imali prednosti 35:34.

Treći period je ponudio potpuni egal, završen je 13:13, a i početak posljednje četvrtine igrao se koš za koš, a onda gosti iz Zagreba u šestoj minuti posljednjeg perioda prave seriju od 0:5 i odlaze na +3, rezultat na semaforu glasio je 58:61.

Nakon toga Zadrani novim poenima dovode meč u egal i svjedočili smo uzbudljivoj završnici u kojoj su se bolje snašli gosti, a ključne poene je postigao naš Amar Gegić minut prije kraja kada je Cibose odveo na prednost od 61:66, da bi konačan rezultat meča glasio 67:68.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U timu Cibone Amar Gegić je odigrao odličan meč, ubacio je 11 poena, dodao tri asistencije i dva skoka, te bio među najboljim pojedincima susreta. U dresu Cibone izdvojio se i Reuvers sa 12 poena i devet skokova, 12 poena je postigao i Prkačin.

U timu Zadra prvo ime bio je Luković sa 16 poena i sedam skokova, pratio ga je Carter sa 11 poena i sedam skokova.

Top Komentari

stranputica
Da, sa boljim šutem bi bio odličan igrač. Amar je prodoran, jak, čvrst, dobar u skoku, dobar odraz samo šteta što mu je šut loš. Ali to se može i natrenirati. Šteta da nije pogodio još možda 2 trojke juče bio bi prvi čovjek utakmice. Pozdrav!
1 0
Realist
Gegiću treba samo još šut i bit će top europski igrač.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi