Efes nakon +19 do teške pobjede nad Zenitom

Teška pobjeda turskog prvaka

Efes nakon +19 do teške pobjede nad Zenitom

Turski prvak Anadolu Efes večeras je došao do nove euroligaške pobjede savladavši u svojoj dvorani ruski Zenit rezultatom 88:83.

Sve je od početka išlo glatko za domaću momčad koja je od početka diktirala tempo i krojila rezultat ove utakmice.

Pune tri četvrtine Efes je mljeo ruski tim i činilo se da će Zenit na kraju doživjeti i katastrofu. Na ulasku u zadnju četvrtinu domaći tim imao je +19 i činilo se da je jedina dilema kojom će razlikom Turci dobiti ovu utakmicu. No onda je došlo do potpunog pada i opuštanja u igri Efesa što ih je umalo koštalo pobjede. 

U zadnjoj dionici Zenit je ubacio 38 poena domaćinima, primio samo 21 i na kraju Efes može biti sretan što je izborio bilo kakvu pobjedu. Briljantni Vasilije Micić opet je bio najbolji kod prvaka Turske ubacivši 24 koša, a po običaju pratio ga je Shane Larkin s 22 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zenit je predvodio odlični Hollins s 26 poena dok je Ayon dodao 21. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi