Slavlje Mege u Zadru
Foto: aba

Nastavlja se agonija domaćeg tima

Slavlje Mege u Zadru

Košarkaši Mega Soccer Bet slavili su danas u Zadru u utakmici 15. kola ABA lige rezultatom 90:83.

U dvorani 'Krešimir Ćosić' viđena je dopadljiva košarka, košarka u kojoj su domaćini možda uraditi i nešto više, no agonija nekada slavnog tima se nastavlja pošto je mladi tim iz Beograda u završnici osigurao pobjedu.

U većem dijelu bila je to izjednačena utakmica. Košarkaši Zadra imali su nekoliko raspoloženih pojedinaca dok je kod Mege briljirao mladi Filip Petrušev koji je igrao simultanku. Iako mlađa, momčad Mege na kraju je ovaj meč izvukla upravo na iskustvo a domaći mogu žaliti za nekim otvorenim šutevima koje su promašivali u završnici. Na kraju je sjajni Petrušev završio susret s 32 poena i bio daleko najbolji pojedinac utakmice, a Simonović je za Megu dodao 17 poena.

Chinanu Onuaku postigao je 20 poena za Zadrane a Martin Junaković dodao je 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi