Sloboda bez problema upisala pobjedu protiv Širokog
Domaći košarkaši zabilježili pobjedu

Polufinalni turnir prvenstva BiH za košarkaše

Sloboda bez problema upisala pobjedu protiv Širokog

E. Dindić, foto: E. Dindić

Sjajnu utakmicu odigrali su večeras u velikoj dvorani Mejdan juniori OKK Sloboda i Širokog. Bio je ovo prvi derbi polufinalnog košarkaškog turnira prvenstva BiH, a na kraju su nakon velike borbe slavili Crveno–crni rezultatom 79:69 (22:23, 24:09, 18:19, 15:18).

Od kraja prvog perioda, kada su zaostajali poen razlike, pa do posljednjeg sudijskog zvižduka košarkaši Slobode pokazali su sigurnu igru i nijednog trenutka nisu dopustili gostima iz Širokog da preokrenu rezultat i ugroze pobjedu popularnih crveno-crnih.

Tuzlake je do pobjede predvodila efikasna petorka Slobode: Čerkezović 20, Omerović 16, Kasumović 15, te Subašić i Dedajić sa po 13 poena.

Široki je bio neugodan gost, no Batinić sa 34, Drežnjak sa 18 i Bošnjak sa 12 poena nisu imali snage za preokret ili triler završnicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sutrašnji polufinalni par je Široki – Borac, a prekosutra će OKK Sloboda protiv Banjalučana tražiti pobjedu i plasman na Final Three.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi