Kadeti Igokee u finalu Prvenstva BiH
Igosi ubjedljivi u Mejdanu

Polufinalni turnir u Mejdanu pripao Aleksandrovčanima

Kadeti Igokee u finalu Prvenstva BiH

E. Dindić, foto: E. Dindić

Kadeti OKK Sloboda i Igokee danas su u Mejdanu igrali odlučujući meč za plasman na finalni turnir prvenstva BiH, a nakon borbenog susreta bolji od Tuzlaka bili su gosti iz Aleksandrovca. Igokea je slavila pobjedu rezultatom 80:61 (20:14, 14:11, 29:15, 17:21).

Nakon što su obje ekipe na ovom polufinalnom turniru pobijedile ekipu Pepi Sporta iz Mostara, igrali su za prvo mjesto, a sasvim zasluženo Igokea ide u dalju rundu takmičenja.

Gosti iz Aleksandrovca kontrolisali su meč od prve do posljednje minute, a do finala su ih predvodili Marko Frzović sa 25 i Đorđe Curović sa 21 poenom.

U redovima OKK Sloboda Adi Jahić je postigao 16, a Haris Dedajić 10 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea će se za kadetsku titulu BiH boriti na finalnom turniru na koji su se plasirale i ekipe Sparsa i bijeljinske Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi