Sloboda bolja od Studenta

Liga 6 za osptanak

Sloboda bolja od Studenta

J. Duvnjaković

Košarkaši Slobode večeras su u tuzlanskom Mejdanu upisali novu pobjedu u okviru Lige 6 za opstanak. 

U posljednjoj utakmici pred tuzlanskom publikom za ovu sezonu protivnik je bila ekipa mostarskog Studenta, a rezultat je glasio 83:52 (22:10; 19:8; 24:10; 18:24).

Razlka u kvaliteti između Slobode i Studenta bila je evidentna tokom cijele utakmice, pa su na kraju gosti ispraćeni sa trideset i jednim poenom zaostatka. Sloboda je sa ovom pobjedom došla korak bliže opstanku, dok će Student od naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u redovima Slobode bio je Hasandić sa 12, poena, q po 11 poena dodali su Muratović i Latifagić. U ekipi Studenta istakao se Gudić sa 15 poena, Širić je dodao 11, a Ivšić 10 poena. U posljednjem kolu ekipa Slobode gostuje kod ekipe Bošnjaka, dok će Student dočekati ekipu Zrinjskog.’

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi