Sloboda deklasirala Radnik u Mejdanu,  Mladost slavila protiv Vogošće
Sigurna pobjeda izabranika Ivana Velića

4.kolo Lige za opstanak BiH za košarkaše

Sloboda deklasirala Radnik u Mejdanu, Mladost slavila protiv Vogošće

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 4.kola Lige za opstanak Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše, u Mejdanu su se sastala domaća ekipa OKK Slobode i košarkaši Radnika Bijeljine. Na kraju ubjedljivu pobjedu slavili su domaći košarkaši rezultatom 96:65 (34:16, 22:13, 15:22, 25:14).

Od prvog momenta domaći košarkaši nametnuli su svoj tempo, pa su već nakon 10.minuta igre imali prednost od 34:16. Na poluvremenu je ta prednost već iznosila velikih 56:29, te pitanje pobjednika je bilo riješeno.

U nastavku susreta domaći košarkaši su rutinski priveli utakmicu kraju za na kraju velikih 96:65.

Kod domaćih košarkaša istakao se Almir Hasandić sa 26 poena dok je Enes Latifagić dodao 23 poena. Goste iz Bijeljine predvodio je Kokoruš sa 23 poena, dok je Pavlović susret završio sa 12 poena.

U drugoj utakmici ovoga kola u Mrkonjić Gradu sastale su se ekipe domaće Mladosti  i ekipa Vogošće. U jednoj zanimljivoj utakmici, pobjedu su odnijeli domaći košarkaši rezultatom 72:69. (13:19;17:19;26:17;16:14).

Gosti iz Vogošće odlično su odigrali prvih 20.minuta susreta pa su na poluvremenu imali prednost od 38:30. U nastavku susreta domaći košarkaši se bude te riješavaju treći period rezultatom 26:14, te nakon 30.minuta imaju prednost od 56:55.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Neizvjesnost u ovoj utakmici protekla je i u  četvrtom periodu, kada se igralo koš za koš, međutim domaći košarkaši smireno su odigrali završnicu ovog perioda koji dobijaju 16:14, za konačnu pobjedu od 72:69.

Najefikasniji kod domaćeg sastava bili su Srđan Mijović sa 18 poena, dok je Dragan Tubak upisao 12 poena. Goste iz Vogošće predvodio je Vladimir Vranić sa 20 poena, Angelo Warner je postigao 18, dok je Malick Dime susret završio sa 6 poena, te tome pridodao 14 skokova i 8 blokada.

Top Komentari

Bego
Hasandic ubi. Samo tako nastavi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi