Sloboda nije mogla izbjeći poraz u Skenderiji

Trijumf Bosne Royal

Sloboda nije mogla izbjeći poraz u Skenderiji

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su tuzlansku Slobodu 91:79 u susretu 11. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Uvodne minute meča ponudile su izjednačenu košarku, ali je Bosna bila ta koja je uspjela ubrzo da napravi dobru prednost, a nakon deset minuta igre imali su devet poena prednosti, 28:19.

Većim dijelom igre u prvom poluvremenu Bosna Royal je imala dvocifrenu prednost. Sloboda nije imala pravi odgovor na igru domaćeg tima koji na poluvrijeme odlazi sa plus 13, 51:38.

Međutim, gosti iz Tuzle nisu ni pomišljali na predaju i uspjeli su se vratiti u meč. Smanjili su razliku na minus šest (69:63), te je utakmica ušla u zanimljiv finiš.

Uspjela je Sloboda doći i na minus tri, ali im je tu bio kraj. Bosna Royal je do kraja uspjela slomiti otpor tuzlanskog tima i došla je do pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Cory Bredford je sa 21 poenom predvodio domaće, Čurevac je dodao 19, dok je Hasandić na drugoj strani ubacio 23 poena.

Top Komentari

Heller
Bilo bi čudo da nisu s osam igrača na terenu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi