Sloboda poražena u Rogaškoj Slatini

Druga ABA liga, 10. kolo

Sloboda poražena u Rogaškoj Slatini

Ni promjena na kormilu ekipe za sada nije "razdrmala" Tuzlake, pa je OKK Sloboda upisala novi dosta težak poraz, ovaj put u okviru 2. ABA lige.

Naime, Sloboda je u okviru 10. kola Druge ABA lige gostovala u Rogaškoj Slatini kod KK Rogaška, te je upisala poraz rezultatom 87:74.

Međutim, Tuzlaci su dosta dobro otvorili susret, prva dionica je završena rezultatom 2:2, da bi gosti na poluvrijeme otišli s prednošću - 39:43.

Ipak, Rogaška igra puno bolje u trećoj dionici, pravi veliku seriju i stiže do ubjedljivog vodstva. Tako su domaći u finišu treće četvrtine imali i +14.

Nastavila se serija Rogaške i u zadnjoj četvrtini. Domaći su polovinom ove dionice imali i +23, pa već tada bilo jasno da će Sloboda upisati poraz.

Do kraja su Tuzlaci samo uspjeli ublažiti poraz, pa su na kraju izgubili sa minusom od 13 poena.

Za Slobodu je ovo bio osmi poraz u Drugoj ABA ligi, dok je Rogaška pobjedom došla do četvrte pozicije na tabeli. Inače, Tuzlaci su trenutno pretposljednji (11.) i imaju bolji skor samo od Sparsa koji tek trebaju odigrati svoj meč 10. kola.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Miličević sa 28 poena, dok se kod Slobode istakao Gegić sa 19 poena.

Druga ABA liga, 10. kolo:

KK Rogaška - OKK Sloboda 87:74 (22:22, 17:21, 30:12, 18:19)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Rogaška: Ferme 11, Čevizović, Božak, Fon 16, Dornik 3, Washington 13, Durnik 1, Lelić 11, Čigoja 2, Miličević 28, Vujasinović 2.

OKK Sloboda: Gregg 19, Jakupović 3, Janjić 4, Gegić 19, Dedajić, Čerkezović, Čampara 13, Manjgafić 9, Pressley 4, Omerović, Grubor 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi