Težak poraz OKK Sloboda u Širokom

Tuzlaci nižu poraze

Težak poraz OKK Sloboda u Širokom

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su Slobodu 82:60 u susretu 8. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Šampion Bosne i Hercegovine je dominirao od samog početka meča, a utakmica je definitivno prelomljena u trećem periodu kada je tuzlanski tim radio veliki broj grešaka.

Nakon 20 minuta igre bilo je plus osam (43:35), ali je u trećem periodu Široki povećao prednost i završio je posao u ovom meču.

Mateo Drežnjak je predvodio Široki do pobjede sa 23 poena, dok je kod Slobode Dejan Janjić ubacio 16.

Na klupi Slobode u ovom meču debitovao je novi trener Damir Mulaomerović, koji je nedavno zamijenio Josipa Pandžu.

Liga BiH:

Široki - Sloboda 82:60 (19:17, 24:18, 23:13, 16:12)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Kraljević 4, Filipović 15, Zubac 7, Karačić 2, M.Drežnjak 23, Naletilić, Čolak 12, Šušak 4, Čović, D.Drežnjak 14, Damjanović, Batinić 2.

Sloboda: Janjić 16, Gegić 7, Manjgafić 10, Grubor 6, Pressley 10,Gregg 2, Jakupović, Čerkezović, Dedajić 4, Čampara 5, Andelija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti