Ivan Velić kandidat za klupu OKK Sloboda

Tuzlaci žele sjajnog stručnjaka

Ivan Velić kandidat za klupu OKK Sloboda · Saznajemo

M. Šljivak

Sjajni stručnjak Ivan Velić (45) kandidat je za novog trenera tuzlanske Slobode.

Kako saznaje SportSport.ba, rukovodstvo tuzlanskog kluba u narednoj sezoni ima velike ambicije. Žele Slobodu vratiti u vrh bh. košarke, pa će pokušati da angažuju Velića na mjesto trenera za narednu sezonu.

U tuzlanskom timu vjeruju kako je Velić pravi čovjek koji bi Slobodu mogao dovesti u sami vrh bh. košarke, pa će mu, kako saznajemo, ponuditi saradnju nakon okončana aktuelne sezone.

Velić je godinama uspješno radio u bh. košarci. U periodu od 2009. do 2012. godine osvojio je tri naslova prvaka sa Širokim, te je u istom periodu osvojio i dva Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon što je napustio Široki, trenirao je Jolly iz Šibenika, te Krku iz Novog Mesta, a trenutno radi kao pomoćnik Ivice Skelina na klupi reprezentacije Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda je trenutno na sedmom mjestu prvenstva BiH i ekipa će igrati Ligu za opstanak ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi