Oglasio se otac sjajnog Mahira Đulića: "Bole riječi 'tata, čemu sve ovo'"

Selektor Ninić po svom, Savez šuti

Oglasio se otac sjajnog Mahira Đulića: "Bole riječi 'tata, čemu sve ovo'"

Samir Mlaćo

Još jedna tužna sportska priča jučer je stigla iz bh. sporta. Naime, mladi Mahir Đulić, sjajni član KK Igman Burch nije se našao na spisku selektora naše košarkaške kadetske reprezentacije Slobodana Ninića.

Radi se o najboljem strijelcu u državi i igračem sa jednim od najboljih indexa korisnosti.

Đulić ove sezone ima prosjek od 32,4 poena, 9,8 skokova u dresu KK Igman Burch, igrao je i za seniorski tim, ali to nije bilo dovoljno da ga selektor Slobodan Ninić pozove za Eurobasket.

Otvorilo je to naravno brojne špekulacije, mnogi se pitaju kome onda selektor Ninić daje povjerenje kada ne želi najboljem strijelcu u ligi, te kako se dobija poziv u reprezentaciju, što je problematika koja traje već duži niz godina.

O svemu se sada oglasio i Đulićev otac Amer.

"Ako želiš nagraditi dijete u sportu onda mu kažeš "igrat ćeš za reprezentaciju " i tako djeca dobiju veći elan i želju sa radom, osim u Bosni i Hercegovini. I tako neki selektor košarkaške U-16 reprezentacije Boban Ninić bez kontrolnih treninga i na osnovu "njegovih" poznanika košarke u KS vrši odabir igrača koji će nositi "najdraži dres" i predstavljati državu na Europskom prvenstvu na žalost "B" divizije, što se i može njemu pripisati.

Oglasi

Bez obzira koliko si dobar bio, najbolji ili jedan od takvih njegove "oči i činjenice" koje to "nisu" vidjele su bitne.

Ono što je žalosno i poražavajuće da klubovi iz KS njih 13, koji predstavljaju i najjaču regiju i klubove i odatle dolazi i prvak Evrope KK Bosna ima samo 2 kadeta, i to jedan je iz Donjeg Vakufa a drugi iz Zenice, gle čuda, niko iz Sarajeva, i na to sve šuti KS Kantona Sarajevo i KS BiH.

Žalosno je da prošlogodišnji prvak u kadetskoj konkurenciji u državi KK Koš "nema igrača" u timu selektora Ninića, na što si spalo Sarajevo.

U svom virtuelnom odabiru i savjetima svojih satelita odabire se 5 igrača Igokea, 3 igrača Slobode, 3 igrača Budućnosti i naravno po jedan iz drugih klubova da se zadovolji nacionalni balans. U svemu ovome ne treba zaboraviti da su djeca prije zvaničnog poziva od KS BiH preko kluba dobivali SMS poruke od selektora, " bit ćeš pozvan, ali nemoj nikom reći" samo govori instituciji nekog ko treba bit uzor djeci i predstavljati državu koja ga plaća i koja se voli.

Kad dijete učiš poštenju, životu i prvo mu kažeš kao i ja svom Mahiru "sine samo uči, radi, budi uporan, sve se to na kraju vidi" i na kraju poslije strašne i njegove najbolje sezone, sin mi reče " tata, čemu sve ovo, toliko truda, znoja, i na kraju niko me nije primijetio" to boli i mene i dijete kojem neko pokušava ubiti volju u njemu i uzeti mu san za koji živi, ali njegov otac je sad još više ponosan i neće plaćati nastup za reprezentaciju države koju toliko volimo, ali ne ubijajte patriotizam u nama.

Sutra i o mnogim (ne)poznatim radnjama KS BiH i našeg uzornog selektora..", stoji u objavi Amera Đulića.

Selektor Ninić jučer nije želio govoriti za SportSport.ba, a da li će reagovati KS BiH ostaje da se vidi. Vremena je sve manje...

Top Komentari

Mostarac94
A najcrnje je to, sto ovakvi talenti kasnije izaberu hrvatsku i srbiju i tamo dobiju sansu i onda im koji nema blage o pozadini te price jb mamu izdajnicku. Ko god da ima imalo talenta i pameti nek bjezi odavde, toliko koledza po svijetu sto jedva cekaju sipendirat sportiste cak i drzavljastvo sredit a ovdje mala Lana pa ceka 3 god na bazen ne bi da trebaju stadion napravit a ne rupu zalit betonom i eto bazena
2 0
Noname992
Vodi dijete odavde neka igra negdje gdje će cijeniti i poštovati njegov talenat. Zašto da se mi borimo za državu kad država nas piša na svakom koraku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi