Sloukas je sinoć u Atini postigao koš iz Istanbula

Grk pogodio nemoguće

Sloukas je sinoć u Atini postigao koš iz Istanbula

S. Grebović

Sinoć su u Euroligi odigrana četiri susreta, jedan od derbija 17. kola odigran je u Atini između Olympiacosa i Fenerbahcea. 

Turski predstavnik je napravio malo iznenađenje i slavio u prepunoj dvorani Mira i prijateljstva rezulatom 96:87.

Time je ekipa Željka Obradovića na najbolji način odgovorila kritikama nakon nešto lošijih parija i poraza koje su doživjeli.

Serija od četiri vezana poraza je prekinuta velikom pobjedom protiv direktnog konkurenta za plasman u TOP 8, što je postalo realnost nakon ove utakmice. Prednjačio je Nando De Colo sa 32 postignuta poena, a pored njega velike zasluge pripadaju i Grku u redovima Fenera Kostasu Sloukasu koji je postigao koš za pamćenje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Grčki reprezentativac je na samom isteku prve dionice šutirao sa preko pola terena, a lopta je ušla "kao kap" za rezulat 22:20 nakon prve četvrtine.

Koš pogledajte klikom OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi