Slovenija borbu za Olimpijske igre počela sa pobjedom od 50 razlike

Dončić ubacio 13 poena

Slovenija borbu za Olimpijske igre počela sa pobjedom od 50 razlike

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Slovenije slavila je protiv Angole sa 118:68 na startu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Evropski prvak iz 2017. godine bio je veliki favorit i ni u jednom trenutku nije bila upitna pobjeda Luke Dončića i saigrača.

U ovoj grupi igra još Poljska, koja je prethodno pobijedila Angolu i tako afričku selekciju izbacila iz trke za Olimpijske igre.

Poljska i Slovenija igraće u polufinale kvalifikacionog turnira koji se igra u Litvaniji, a u poslednjem kolu će međusobnim duelom odlučiti ko će biti prvi u grupi B u Kaunasu.

Što se tiče današnje pobjede, Zoran Dragić je bio najefikasniji sa 16 poena, Čančar i Dončić su ubacili po 13, a Rupnik i Toby dodali su po 10 poena. Moeira je sa 15 poena bio najefikasniji u dresu Angole.

Top Komentari

MethodMan
Može li Luka Garza igrat za BIH
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi