Slovenci pregazili i Japan, a Dončić s pola snage ponovo izdominirao u svom timu

Druga pobjeda za Sloveniju na Olimpijadi

Slovenci pregazili i Japan, a Dončić s pola snage ponovo izdominirao u svom timu

E. Čaušević

Košarkaši Slovenije danas su ubjedljivo pobijedili Japan sa 116:81 u okviru drugog kola grupne faze turnira na Olimpijskim igrama.

Slovenci su u fantastičnoj formi doputovali u Tokio na Olimpijadu, a danas su uspjeli da slave protiv domaćina Japana.

Ekipa Slovenije imala je prednost od samog početka utakmice, te je bilo jasno da Japan teško može do iznenađenja i nekog pozitivnog rezultata.

Slovenija je nakon prve dionice vodila sa 29:23, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 53:41 za Slovence.

I u nastavku utakmice Slovenija je održavala svoju prednost, a Japanci su u posljednjoj četvrtini u potpunosti odustali i predali se, te je na kraju selekcija Slovenije slavila sa 116:81.

Zanimljivo je da je najefikasniji igrač na meču bio Hachimura sa 34 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Luka Dončić danas je imao nešto "skromnije" izdanje, ali je svejedno bio najefikasniji igrač u svom timu. Dončić je na parketu proveo skoro 26 minuta, te je ubacio 25 poena i dodao po sedam skokova i sedam asistencija.

Slovenci su iskoristili priliku u ovom meču da odmore svoje najbolje košarkaše, ali i pored smanjene minutaže Dončić je ponovo bio najbolji u svom timu.

Olimpijske igre, 2. kolo:

Slovenija - Japan 116:81 (29:23, 24:18, 27:23, 36:17)

Top Komentari

user1597698961
Ovi slovenci su brutalni,,kome fod dodje lopta zna pogpxiti trojku,,,16razlike vode u zadnjoj cetverini i napravise skoro 40,,onaj sto je tek usao dvi trojke zabi u dva napqda,pa jos onaj nikolic usao i zabi trojku,,nenormalno sutiraju,a i ne cudi kad su skoro svaki mec postigli 100+poena. Bit ce tesko s njima na eurobaskwtu osim ako se ne dozcoli igracima iz eurolige i nba,,,vise me je strah slobenaca nego njemaca,a o francuzima ne treba trositi rijeci
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi