Slovenci s dvije velike zvijezde na BiH: Jedna će sigurno igrati, nastup druge pod velikim pitanjem

Sekulić objavio spisak

Slovenci s dvije velike zvijezde na BiH: Jedna će sigurno igrati, nastup druge pod velikim pitanjem

Edmir Škorić

Selektor Slovenije Aleksandar Sekulić objavio je spisak košarkaša na koje će računati za Eurobasket.

Sekulić na spisku 20 sjajnih igrača, ali ističu se naravno NBA zvijezde Luka Dončić i Goran Dragić.

Pitanje je hoće li Dragić igrati na Eurobasketu, pošto nije donio konačnu odluku, ali svakako je na spisku.

Slovenija brani titulu osvojenu 2017. godine, a za rivale će na turniru u grupnoj fazi imati Bosnu i Hercegovinu, Njemačku, Francusku, Litvaniju i Mađarsku.

Spisak Slovenije:

Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka, Majk Tobi.

“Vjerujem da smo se nakon napornih sezona i zadnje reprezentativne aktivnosti uspjeli malo odmoriti i svi zajedno krenuti u pripreme za jedno vrlo specifično košarkaško ljeto, puno novog zamaha. Neposredno prije Evropskog prvenstva čekaju nas još dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo pa ćemo morati pametno planirati i dizati formu. I zato smo sa stručnim stožerom odlučili na popis igrača uvrstiti dvadesetak igrača, budući da na otvaranju nećemo igrati u punom sastavu. Košarkaški savez Slovenije ponovo je osigurao odlične uvjete za treninge, imamo šest pripremnih utakmica i jedva čekam da počnemo raditi", rekao je Sekulić.

Tokom priprema Slovenci će odigrati šest pripremnih utakmica. Prva dva duela čekaju ih već 4. i 6. avgusta kada će u Celju odmjeriti snage s Nizozemskom i Crnom Gorom. Na turniru u Istanbulu 12. i 13. avgusta odmjerit će snage s Turskom i Ukrajinom, a 17. avgusta reprizi finala Evropskog prvenstva iz 2017., Srbija će biti gost spektakla u Stožicama. Posljednju pripremnu utakmicu igrat će u Celju 20. avgsta, kada će na drugoj strani biti selekcija Hrvatske.

Slovenija pripreme počinje u ponedjeljak 25. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi