Sofoklis Schortsanitis pred košarkaškom mirovinom

Legendarni 'Big Sofo' više neće igrati profesionalnu košarku

Sofoklis Schortsanitis pred košarkaškom mirovinom

Sjećate li se tamnopute zvijeri koja je s preko 150kg trčala euroligaškim parketima poput atletičara na kratke dionice?

Košarkaša koji je svojim izgledom i svojom masom bio strah i trepet za protivničke centre?

Sofoklis Schortsanitis, danas 35-godišnjak još uvijek se vodi kao aktivni košarkaš. Posljednju sezonu proveo je u dresu Ionikosa, no po svemu sudeći legendarni Sofo više neće igrati profesionalnu košarku.

"Vjerovatno je to to od mene" - kazao je Sofo.

Potražite više informacija na temu Basket League:

"Prošla sezona završila je rano i imao sam vremena da razmislim i prilagodim se situaciji. Još uvijek razmišljam ali mislim da više neću igrati košarku. Iza mene je 20 godina karijere tako da je to sasvim normalno. Želim raditi s mladim košarkašima, u Grčkoj je toliko talenta da ne možete ni zamisliti. Želim im pomoći u radu i promociji i siguran sam da ću naći svoje mjesto u tome" - kazao je Sofo.

U karijeri je najviše vremena proveo u dresu Maccabija i Olympiacosa a igrao je za Panathinaikos, Paok, Aris, Cantu, Crvenu Zvezdu, Iraklis i Aries. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije