Šok i nevjerica u Ankari: Nizozemska slomila Tursku i kvalifikacije otvorila pobjedom
Foto: fiba.basketball

Za domaće igrali i euroligaški igrači

Šok i nevjerica u Ankari: Nizozemska slomila Tursku i kvalifikacije otvorila pobjedom

Za najveću senzaciju drugog dana kvalifikacija za Eurobasket pobrinula se selekcija Nizozemske koja je u okviru grupe D u Ankari šokirala selekciju Turske rezultatom 72:65.  

Turci su u ovu utakmicu ušli kao apsolutni favoriti, ojačani dvojicom euroligaških igrača, Fenerovim Mahmutogluom, te Balbayem iz Anadolu Efesa.

No ipak, Nizozemci nisu dozvolili Turcima nikakvo odvajanje, dapače, momci u narančastim dresovima vodili su tijekom prvog poluvremena i lagano najavljivali senzaciju. Posebno dobro igrao je "domaći" igrač Charlon Kloof koji igra za Ormanspor iz Ankare u kojoj se igrala ova utakmica.
Posebno ubojit Kloof je bio u posljednjih 10 minuta u kojima su gosti riješili pitanje pobjednika i sjajnom obranom onemogućili tim Ufuka Sarice da dođe do već unaprijed upisanih bodova.

Sjajni Kloof zaustavio se na 27 poena i s pravom je ponio epitet najboljeg košarkaša ove utakmice. Yannick Franke dodao je 16 za pobjednički tim. Mahmutoglu je postigao 20 poena za Turke dok je Karsyakinigrač Birsen postigao 12 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi