Sokolović: Ispit zrelosti je pred nama

Održana press konferencija HKK Zrinjski

Sokolović: Ispit zrelosti je pred nama

Pred košarkašima HKK Zrinjskog sutra je jedna od najvažnijih utakmica dosadašnjeg tijeka sezone, uključujući i ABA 2 ligu i domaće prvenstvo.

U sklopu 16.kola druge regionalne lige u Mostar stiže prvoplasirana ekipa ovog natjecanja, Borac iz Čačka. Tim povodom u prostorijama Zrinjskog održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili trener Hrvoje Vlašić, te igrači Aleksandar Sokolović i Luka Igrutinović.

"Radi se o sigurno najjačoj ekipi koja je dosad gostovala u našoj dvorani. To potvrđuje i njihov trenutni plasman, no mi ćemo se ipak potruditi da naša dvorana i nakon ovog susreta ostane neosvojiva. Za to će nam biti potrebna maksimalno čvrsta obrana svih 40 minuta koliko traje utakmica. Moramo onesposobiti njihov napadački arsenal koji je impresivan, koji predvode Marinović i Đoković, te posebno šut za 3 poena kojim su nas u prvoj utakmici u Čačku razbili već u prvom poluvremenu s 11 trojki", rekao je Vlašić i dodao:

"U odnosu na zadnjih par utakmica vraća nam se Marko Ramljak što znači da ćemo Borac dočekati u jakom sastavu. Princa neće biti još 10 dana, ali ponosan sam na ove igrače koji su u njegovom i Ramljakovom odsustvu pokazali da se na njih itekako može računati.

Riječ je dobio i Luka Igrutinović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da je trener rekao većinu toga. Na nama je da Borac dočekamo maksimalno spremni i motivirani, te da ispoštujemo na terenu sve dogovoreno i isplanirano. Ako bude tako nema razloga da ne vjerujemo u novu pobjedu. Ovim putem pozivam navijače da dođu i pomognu nam, uz njih je lakše igrati", nadovezao se Igrutinović.

"Ova utakmica je jedan veliki ispit zrelosti za nas", rekao je playmaker Zrinjskog Aleksandar Sokolović, te nastavio: "Kako se sezona bliži kraju, na noge nam dolaze sve vodeće ekipe ABA2 lige i ako ih dobijemo jako smo blizu plasmana na Final Four. Što se nas tiče, puni smo samopouzdanja, spremni smo nastaviti ovaj veliki niz nepobjedivosti na našem parketu i vjerujem da će on trajati još dugo", završio je Sokolović najavu derbija 16.kola ABA2 lige koji se igra sutra u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg s početkom u 18h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti