Triler u Mejdanu pripao Slobodi, Zrinjski uvjerljiv u Vogošći

Prvenstvo BiH

Triler u Mejdanu pripao Slobodi, Zrinjski uvjerljiv u Vogošći

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Košarkaši Slobode pobijedili su u Tuzli ekipu Kaknja rezultatom 87:84 u 16. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Dosta dobra košarka viđena je u duelu ovih ekipa, a na kraju je ekipa Josipa Pandže ispustila pobjedu u ovom duelu.

Kakanj bolje ulazi u ovaj meč. Imali su prednost većim dijelom prve dionice nakon koje su vodili sa poenom razlike (23:24).

Gosti su konstantno vodili i u drugom periodu. Sloboda je međutim uvijek bila veoma blizu i na odmor domaći odlaze sa samo poenom minusa, 53:54.

Sličan scenarij viđen je i u drugom poluvremenu. Kakanj je vodio, Sloboda stizala i meč je ušao u neizvjesnu završnicu. Tamo se bolje snalaze domaći košarkaši. Rikalo je pogodio za vodstvo 85:84, a zatim je i sa linije bacanja pogodio za konačnih 87:84.

Ljubomir Čampara je sa 15 poena bio najefikasniji kod Slobode, Harris je dodao 14, a Rikalo i Hasandić po 13 poena. Kod gostiju Zahiragić je ubacio 16 poena.

Zrinjski je bez većih problema pobijedio na gostovanju Vogošću rezultatom 73:93.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipa Hrvoja Vlašića odradila je sjajan posao u ovom meču. Potpuno su kontrolisali rezultat u ovom meču i na kraju u Mostar nose novi trijumf, ukupno 13 u sezoni.

Goste je do pobjede vodio Torrion Brummitt sa 18 poena, 16 su ubacili Demić i Smajlagić, te Igrutinović sa 15 poena. Kod Vogošće Angelo Warner je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi