HKK Zrinjski teže od očekivanog do pobjede nad Bratuncem
Košarkaši Bratunca pružili su dobar otpor aktualnom bh. prvaku.

Gosti se prikazali u odličnom svjetlu

HKK Zrinjski teže od očekivanog do pobjede nad Bratuncem

Teže od očekivanog došli su košarkaši HKK Zrinjski do nove pobjede u Premijer ligi za košarkaše. U utakmici 20. kola večeras su u svojoj dvorani savladali KK Bratunac rezultatom 82:73.

Nije se doimalo da će ovo na kraju biti iznimno teška utakmica za mostarski tim. Poveo je Zrinjski od samog početka, prvi period riješio rezultatom 25:11 u svoju korist i činilo se da će do kraja ići sve glatko za domaće košarkaše.

U jednom trenutku bh. prvak imao je i 17 koševa viška, no u tim momentima su se igrači Hrvoja Vlašića uspavali i pomislili da je utakmica riješena što se odrazilo i na rezultatu na poluvremenu koji je glasio 40:30.

Nastavak je donio nove probleme za Plemiće koji nisu pronalazili ritam a košarkaši Bratunca su upornom igrom polako topili prednost Zrinjskog i u jednom trenutku došli na jako opasnih -4. Nedostajalo im je malo koncentracije da prestignu indisponirane domaćine koji su se patili s vanjskim šutom.

Srećom po Plemiće Marko Šutalo je imao odličnu večer i njega ova šuterska kriza nije pogodila pa je s 18 poena bio najbolji pojedinac Zrinjskog i najzaslužniji za ostanak bodova u Mostaru. Todorović je postigao 13 poena a Sokolović 12. Sokolović se i ozlijedio krajem trećeg perioda i ukoliko se radi o nekoj težoj ozljedi bit će to veliki problemi za desetkovani tim Mostaraca.

Wesley Alcgeire najbolji kod Bratunca s 24 poena, Šepa je dodao 15 a Siladji 12 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Šutalo 18, Lužaić 11, Pajić, Zlomislić, Milinović, Ljujić 8, Sokolović 12, Miličević 9, Todorović 13, Ramljak 11

KK Bratunac: Pavlović 8, Siladji 12, S. Nikolić 6, Alcegaire 24, Šepa 15, N. Nikolić 5, Maksimović, Jokić, Ružičić, Foster 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi