Španac Sito Alonso novi trener Cedevite

Zvanično potvrđeno

Španac Sito Alonso novi trener Cedevite

Košarkaše zagrebačke Cedevite u novoj sezoni će voditi Alfonso Alonso Blasco, poznatiji kao Sito Alonso.

Ova vijest potvrđena je na zvaničnoj stranici Cedevite, a Španac koji je u bliskoj prošlosti vodio Baskoniju i Barcelonu je potpisao trogodišnji ugovor, s odštetnom klauzulom ukoliko poželi otići.

U Cedeviti nisu skrivali zadovoljstvo nakon što se cijeli posao realizovao.

"Ovo je prvi put da nam prvi trener ne dolazi iz regije i ovog govornog područja pa je to novost za Cedevitu. Sito Alonso je stručnjak koji je uspješno vodio sjajne momčadi, odlične igrače i sigurni smo da će naš klub dignuti na višu razinu. Dobro je upoznat sa našom organizacijom a više o njegovom potpisu i daljnjim koracima ćemo slijedeće sedmice kada nam trener dolazi u Zagreb i kada ćemo ga predstaviti javnosti", rekao je Matej Mamić, sportski direktor KK Cedevite.

U svojoj karijeri Alonso je pored Baskonije i Barcelone vodio još Joventut, Gipuzkou, Bilbao, a bio je i trener U-20 reprezentacije Španije s kojom je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije