Španija i SAD dogovorili prijateljsku utakmicu
Sjajan susret, kao uvod u Svjetsko prvenstvo u Kini

Sjajan susret očekuje nas iduće godine

Španija i SAD dogovorili prijateljsku utakmicu

E. Dindić

Prije Svjetskog prvenstva za košarkaše, narednog ljeta imaćemo priliku da uživamo u sjajnoj prijateljskoj utakmici.

Selekcije Španije i SAD odigraće utakmicu za uživanje, te ovo će na neki način biti odličan uvod u ono što nas očekuje idućeg ljeta.

Dvije ponajbolje svjetske selekcije imaće generalnu probu pred Svjetsko prvenstvo. Jorge Garbajosa predsjednik Španskog košarkaškog saveza, izjavio je za tamošnje medije da su dogovorili sve detalje i da bi se utakmica između ove dvije selekcije trebala odigrati 16. augusta iduće godine u Los Angelesu.

Ove dvije reprezentacije svoju zadnju prijateljsku utakmicu odigrale su 2010. godine, kada je SAD  na gostovanju kod Španije slavio sa 86:85.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Tada je dominirao sjajni Kevin Durant sa 25 poena koji je odveo Dream Team do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi