Dončić i društvo su nezaustavljivi i za Španiju!

Treća pobjeda

Dončić i društvo su nezaustavljivi i za Španiju!

E. Škorić

Košarkaši Slovenije ostvarili su novu pobjedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su sa savladali Španiju rezultatom 95:87.

Španci bolje otvaraju meč, od početka održavaju vodstvo, a nakon prve dionice su vodili 24:20. Na poluvremenu je Španija vodila 44:41.

Početkom treće dionice Španci odlaze na maksimalnih 12 poena prednosti (57:45), ali Slovenci ne odustaju, brzo se vraćaju, dolaze i do izjednačenja (68:68). Ipak, Španija je na ulasku u zadnju četvrtinu imala prednost 70:68.

Prava drama viđena je u završnici meča. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na nepune dvije minute do kraja Slovenija odlazi na je vodila 88:85.

Uzbudljiva završnica na kraju je pripala Slovencima, koji su slavili sa 90:87.

Čančar je sa 22 poena predvodio Slovence, Tobey je ubacio 14 poena uz 14 skokova, Prepelič je imao 15, a Luka Dončić uz 12 poena čak 14 skokova i devet asistencija. Treba naglasiti da je zvijezda Dallasa od devete minute igrala s tri lične greške.

U redovima Španije Ricky Rubio je imao 18 poena uz devet asistencija, a Abalde 14 poena. Rudy Fernandez i Sergio Llull ubacili su po 12 poena.

Sloveniji je ovo treća pobjeda na trećem meču u Tokiju, a Španija nakon dva trijumfa doživjela prvi poraz.

Top Komentari

user1597698961
Uzbudljiva završnica na kraju je pripala Slovencima, koji su slavili sa 90:87. Gospodo iz sportsport.ba nije 90,nego 95 87
6 0
vitez_bosnjo
Na kraju je bilo 95-87
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi