Sparsi neće putovati u Široki na Final Four

Da li će se završni turnir igrati?

Sparsi neće putovati u Široki na Final Four · Saznajemo

Endin Čaušević

KK Široki jučer je zvanično potvrdio da će odganizovati završnicu Prvenstva BiH, odnosno Final Four.

Završnica u najjačem rangu bh. košarke trebala se igrati u Laktašima, ali je Igokea odustala od organizacije ovog turnira.

Odigravanje Final Foura je zbog toga bilo pod upitnikom, ali iz Širokog su se odazvali na poziv KS BiH i odlučili su da oni organizuju završni turnir.

Međutim, svi timovi osim Širokog izjasnili su se da su protiv odigravanja završnog turnira zbog zgusnutog rasporeda koji su imali u završnici ove sezone.

Iako su iz Širokog potvrdili da će organizovati Final Four čini se da je samo odigravanje turnira i dalje pod upitnikom.

Naime, kako saznaje SportSport.ba ekipa Sparsa neće putovati u Široki Brijeg na Final Four i jasno je da sarajevski tim nećemo gledati na ovom turniru.

Isti stav imali su Igokea i banjalučki Borac, ali se iz ovih klubova još uvijek nisu oglašavali.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Final Four treba početi danas polufinalnim mečavima Borac - Spars (17 sati) i Igokea - Široki (20 sati), dok je planirano da se finale igra sutra od 18 sati. Međutim, čini se da se može vrlo lako desiti da se završni turni uopšte neće ni odigrati.

Podsjećamo pet od šest ekipa poslalo je dopis Košarkaškom savezu BiH da se turnir uopšte ne odigra i da se plasman utvrdi prema aktuelnoj tabeli, a šta će na kraju biti ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

K79
Bravo Teletovicu fantastično vodis savez od samog početka sprdaju se svi sa tobom Igokea pogotovo igraju samo one utakmice koje oni žele a ti im ne smijes ništa ! Al bitno je da se vi kitite uspjesima reprezentacija a to što domaće prvenstvo već odavno ne postoji to nema veze !
0 3
Husrefbeg22
Neozbiljnoi. Treba izbaciti klubove iz Lige koji nece da igraju za sampionsku titulu prvaka drzave.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije