Pelister  savladao Sparse bez većih problema
FOTO: NLB ABA 2 liga

NLB ABA 2 liga

Pelister savladao Sparse bez većih problema

E. Dindić

Košarkaši Sparsa danas su pretrpjeli novi poraz u okviru NLB ABA 2 lige. Bolji od njih bila je ekipa Pelistera sa 97:90. 

U prvom periodu vidjeli smo košarku bez odbrana, pa je rezultat nakon 10 minuta igre glasio 29:27 u korist tima iz Bitole. Nastavak susreta donosi sličnu košarku pa i ovaj period tim iz Makedonije rješava u svoju korist rezultatom 25:24. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 54:51 u korist tima iz Bitola.

Treći period ponovo sjajna košarka, te ponovo Pelister pokazuje da žele ovu pobjedu. Tim iz Makedonije rješava i ovaj period u svoju korist rezultatom 23:20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 77:71.

Do kraja susreta Pelister nije dopustio iznenađenje te sigurnom igrom upisao novu pobjedu rezultatom 97:90.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Igor Kesar sa 24 poena, dok ga je odlično pratio Nikola Malešević sa 23.

Bolji od ostalih u ekipi Sparsa bili su Remy Abell sa 28, odnosno dvojac Jakov Mustapić i Arijan Lakić koji su se zaustavili na 11 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi