Spektakl  sa 200 poena i fantastično izdanje Buze u trijumfu Sparsa

ABA 2 liga

Spektakl sa 200 poena i fantastično izdanje Buze u trijumfu Sparsa

E. Škorić

Danas je odigran meč 11. kola ABA 2 košarkaške lige između Mladosti i Sparsa u Zemunu.

Košarkaši Sparsa iz Sarajeva trijumfovali su sa 102:98 u jako efikasnoj, kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici, a za bh. predstavnika to je bila sedma pobjeda i sada je četvrti na tabeli sa 18 bodova.

Srbijanski tim ostao je na šest pobjeda, ovo mu je bio peti poraz, a sa 17 bodova nalazi se dva mjesta niže od ekipe Sparsa.

Nakon prve četvrtine Sparsi su imali čak 18 poena prednosti jer su vodili 36:18, te su u ostatku meča održavali visoku prednost, uglavnom dvocifrenu, da bi krajem treće dionice Zemunci uspjeli da smanje zaostatak na šest poena.

U zadnjih 10 minuta Mladost je uspjela u potpunosti da se vrati, bila je na samo minus 3, ali Sparsi nisu dozvolili potpuni preokret u ovom duelu, pa se kući vraćajući s pjesmom.

Vrbica je predvodio Sarajlije sa 27 poena, pet skokova i šest asistencija, a sjajnu partiju imao je i bh. košarkaš Nedim Buza, koji je ubacio 25 poena uz tri skoka i četiri asistencije. Kod Sparsa se istakao i Ramljak sa 16 poena, te po šest skokova i asistenciaj, dok je dvocifren bio još Mustapić sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U sastavu srbijanske ekipe daleko najefikasniji bio je Amerikanac Livingston sa 32 poena i šest asistencija, dok je Bojić ubacio 24, Gibson 17, Klavzar 14 poena.

Sparse već za dva dana čeka duel kod kuće protiv Rogaške u 12. kolu ABA 2 lige i tu će bh. tim biti apsolutni favorit.

Oglasi