Sparsi propustili prvu šansu da se plasiraju u ABA ligu: Split uvjerljiv na Grbavici

Poraz bh. tima

Sparsi propustili prvu šansu da se plasiraju u ABA ligu: Split uvjerljiv na Grbavici

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Sparsa poraženi su večeras na Grbavici od Splita rezultatom 84:64 i propustili su prvu šansu da se plasiraju u ABA ligu.

Nakon što je bh. tim u srijedu slavio u Splitu (70:76), Split je večeras potpuno nadigrao Sparse i zasluženo je izjednačio seriju.

Sparsi dobro otvaraju meč. Imali su kontrolu nad rezultatom na otvaranju utakmice, ali Split nije dopustio domaćim da se previše odvoje, pa su Sparsi nakon prve dionice imali samo poen prednosti, 18:17.

Rezultatska klackalica viđena je u drugoj dionici. Split je uspio u jednom trenutku da veže seriju od 9:0 i da dođe do plus sedam (27:34), ali nije uspio da se dodatno odvoji.

Do kraja prvog poluvremene Sparsi su prilazili na minus jedan, a na odmor se otišlo sa četiri poena prednosti u korist gostiju, 35:39.

Split serijom od 9:0 otvara drugu dionicu i odlazi na do tada rekordnih plus 13, 35:48.

Oglasi

Gosti su bez većih problema održavali prednost do kraja trećeg perioda nakon kojeg su imali sedam poena prednosti, 51:58.

Međutim, očajnom igrom u posljednjoj dionici Sparsi gube ovaj meč. Više od pet minuta su domaći bili bez poena, Split je to koristio i na kraju je lagano stigao do pobjede.

Marin Marić je predvodio goste sa 16 poena i 10 skokova, Roko Ukić i Toni Perković su dodali po 14 koševa. Sani Čampara je ubacio pet koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Sparsa Kenan Kamenjaš i Nedim Buza su ubacili po 16 koševa.

Treći meč koji će odlučiti učesnika ABA lige igra se u četvrtak u Splitu.

Top Komentari

Edin
Nemozes uci u prvu ligu sa 6 igraca. Jos jednom se pokazalo kolko smo mi Bosanci gl...up narod! Operosani od sporta. Mi sve radimo na pamet bez vizije. Bez konkretnog plana i bez ulaganja! Momci igraju vec 6 mjeseci sa 6 igraca. Danas su jedva hodali po terenu. Umor. Disu na skrge. Bez energije. Volio bih iskreno da ispadnu iz gore navedenog razloga, a i zbog Kamenjasa i Gegica koji su vanserijski talenti. Prolazak u prvu ligu bi mozda zadrzao ova dva igraca sto bi vjerovatno dovelo do stagniranja u njihivoj karijeri. Mislim da moraju pobjeci iz Sparsa sto prije. O direktoru i ljudima koji vode klub necu trositi rijeci, oni zasluzuju drugu ligu i ostanak u tim amaterskim ligama.
6 3
Mackintosh
Bosanska kosarka - udruzenje antitalenta i bezmude igre
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi