Spars Realway deklasirao KK Vogošća

Utakmica 11. kola košarkaškog prvenstva BiH

Spars Realway deklasirao KK Vogošća

Košarkaši Spars Realwaya večeras su u svojoj dvorani u sklopu 11. kola Premijer Lige za košarkaše razbili tim Vogošće sa 108:66. 

U ovoj utakmici, ispostavilo se, najzanimljivije je bilo predviđati kojom razlikom na kraju će Sparsi pobijediti nemoćne goste iz Vogošće. Već na poluvremenu, ovog nešto jačeg treninga za domaći tim bilo je 33 razlike za Sparse koji su već tada na svom kontu imali 64 poena. 

Svi košarkaši domaćeg tima osim Grubeliča su se uspjeli upisati u strijelce a prednjačio je Nedim Buza s 22 poena. Polutak je dodao 15, a Kamenjaš i Moore po 14 koševa za Sparse. 

Neuništivi 40-godišnji Mujo Tuljković zabio je 17 koševa za Vogošću, 12 je postigao Njegovanović a 11 Genjac.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Realway: Moore 14, Zahiragić 8, Vrabac 6, Ilić 4, Polutak 15, Klavžar 10, Grubelič, Memić 7, Kamenjaš 14, Buza 22, Đekić 8

KK Vogošća: Balić 10, Campbell 4, Njegovanović 12, Tuljković 17, Ćatić 2, Genjac 11, Radivojević, Ovčina 5, Đulović 5, Čelik, Halilović, Pejović

Top Komentari

Alpasinacxx
Čestitke Spars Realway, samo jako!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti