Spars Realway i Sloboda u finalu Međunarodnog turnira "Sabit Hadžić"

Spars Realway i Sloboda u finalu Međunarodnog turnira "Sabit Hadžić"

Adnan Beganović

U finalu 3. Međunarodnog memorijalnog turnira "Sabit Hadžić" igrat će Spars Realway i Sloboda.

U prvom polufinalnom susretu Sloboda je bila bolja od Sutjeske. Tokom cijelog susreta košarkaši iz Tuzle su kontrolisali rezultat i na kraju su zasluženo slavili rezultatom 73:64.

U drugom polufinalnom meču između Spars Realwayja i Čelika bilo je mnogo uzbudljivije, a na kraju su slavili košarkaši sarajevskog tima rezultatom 83:81.

U prve dvije četvrtine Čelik je bio nešto bolji pa je na odmor otišao sa prednosšću od tri pona (42:39), da bi treću Sparsi riješili u svoju korist 21:17 te su u posljednjih 10 minuta ušli sa poenom prednosti. U neizvjesnoj završnici bolje su se snašli i na kraju su stigli do pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Kenan Kamenjaš sa 15, dok je kod Čelika Milivoje Božović sa 22 poena bio najučinkovitiji.

Top Komentari

Ante G.
Medjunarodni turnir? :))))
0 2
Baco
Sudije svirale 5 nesportski greski Celiku!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi