Spars Realway uz dosta muke do pobjede protiv Bratunca

Prvenstvo BiH

Spars Realway uz dosta muke do pobjede protiv Bratunca

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Spars Realway pobijedio je na Grbavici Bratunac rezultatom 84:78 u susretu 14. kola košarkaškog prvenstva BiH.


Domaći tim dobro otvara meč i činilo se kako neće imati previše problema u ovom meču. Nakon prve dionice Spars Realway je imao plus devet (24:13), a i tokom drugog perioda prednost domaćih košarkaša nije dolazila u pitanje.

Ipak, Bratunac je uspio da smanji zaostatak i na poluvrijeme su otišli sa minus sedam (42:35), da bi gosti u nastavku pokazali da nisu bez razloga u vrhu tabele.

Na sredini igre u trećem periodu Spars Realway je imao plus 13 (60:47), ali do kraja ovog dijela meča domaći ubacuju samo dva poena, a gosti su neefikasnost dobri iskoristili i nakon 30 minuta igre rezultat je bio neriješen, 62:62.

Velika borba viđena je u posljednjoj dionici, a pobjednik je na kraju odlučen u samom finišu, kada domaći tim ipak uspijeva da slomi otpor neugodnog rivala i da dođe do trijumfa.

Darrion Strong i Adin Vrabac su predvodili Spars do pobjede sa po 16 koševa, dok je na drugoj strani 15 ubacio Mladen Pantić

Prvenstvo BiH:

Spars Realway - Bratunac 84:78 (24:13, 18:22, 20:27, 22:16)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Realway: Klavzar, Vrabac 16, Grubelič 13, Polutak 7, Đekić 11, Strong 16, Zahiragić 5, Huseinpashić, Ilić 2, Memić 5, Kamenjaš, Buza 9.

Bratunac: Gajić 11, Pilčević 10, Ćup 12, Foster 7, Pantić 15, Hluchoweckyj 12, Vučičević, Long, Jokić, Ilić, Milošević, Pavlović 11.

Top Komentari

Alpasinacxx
Bravo momci, bravo Džemiću!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi