UO KS BiH donio odluku: Meč Igokee i Sparsa će biti odigran

Klubovi će dogovoriti termin utakmice

UO KS BiH donio odluku: Meč Igokee i Sparsa će biti odigran

E. Čaušević

Dosta prašine diglo se jučer nakon odluke Košarkaškog saveza BiH da se prekine takmičenje u Lige 12 do daljnjeg.

Naime, KS BiH je sve iznenadio objavom da je prvenstvo prekinuto i to zbog neodigrane utakmice Igokee i Sparsa. Ovi timovi se nisu mogli dogovoriti oko termina, a meč se trebao igrati sinoć u Laktašima, no to se nije desilo.

Sparsi nisu pristali na ovaj termin jer već sutra igraju meč protiv Splita u okviru ABA 2 lige. Nakon prekršenih propozicija takmičenja KS BiH je odlučio da se prvenstvo prekine do daljnjeg.

No, na svu sreću to nije dugo trajalo. Upravni odbor KS BiH održao je danas sjednicu u Sarajevu na kojoj su donijeli odluku da će se meč Igokee i Sparsa ipak odigrati.

Kako je za SportSport.ba potvrđeno iz sarajevskog tima ovaj meč se treba odigrati do reprezentativnih mečeva u februaru, a timovi će se naknadno dogovoriti oko termina utakmice.

Top Komentari

E.Car
Igokea misli da se svijet vrti oko njih. Određuju kad će igrati i sa kim. Kakvu to poruku šalje drugim ekipama, imaju li razlog za rad, za napredovanje kad se stalno ovima popušta. To je rak rana.
3 0
hygg33
Malo po malo savez pokazuje zube svima koji pokušavaju rušiti iz vana i unutra. Bravo za savez na čelu sa TELETOVIĆEM i ČOLANOM, ljudima iskrenih namjera da se napokon desi neka promjena, a hoće!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti