Sparsi angažovali dva nova pojačanja

Debitovali protiv Slobode

Sparsi angažovali dva nova pojačanja

Samir Mlaćo

Košarkaši Sparsa jučer su u okviru 13. kola Lige 10 savladali Slobodu iz Tuzle 87:66, te ostali na četvrtom mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Tim iz Sarajeva ima velike probleme sa igračkim kadrom, tačnije nekoliko prvotimaca je zaradilo neugodne povrede te u narednom periodu neće biti na raspolaganju treneru Marku Trbiću, dok se iskusni Dalibor Peršić vratio u Široki Brijeg.

U Sparsima nisu mirovali pa su uoči susreta sa Slobodom angažovali dvojicu novih pojačanja. Radi se o Srbijancu Maksimu Kovačeviću koji igra na poziciji trice. Njegov posljednji klub je bio je Kashan iz Iran, a nastupao je još za Dinamo Tbilisi, Tarvas, OKK Beograd, Gaz Metan, Novi Sad... 

Protiv Slobode je jučer upisao 14 poena, te odmah pokazao da će biti veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nikola Vukasović u naš glavni grad dolazi FMP-a, a nastupa na poziciji pleja te će zamijeniti povrijeđenog Adia Zahirovića. U našoj zemlji već je nastupao u sezoni 2012/13 za Servitium, a protiv Tuzlaka je upisao dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi