Sparsi bolji od Slobode

Liga 6, 7. kolo

Sparsi bolji od Slobode

E. Škorić

U susretu 7. kola Lige 6 košarkaši Sparsa su ugostili Slobodu, koju su na kraju savladali rezultatom 78:69.

Sloboda je uglavnom vodila tokom prvog poluvremena, bilo je i plus 10 (17:7), ali su se domaći uspjeli trojkama Vrapca i Bajramovića vratiti do poluvremena (30:31).

U nastavku meča Sparsi su bili konkretniji na parket, bolji od rivala iz Tuzle, da bi na kraju ostvarili pobjedu, te su na omjeru 5-2, dok je Slobodi ovo bio peti poraz u sedmom meču.

Najefikasniji u taboru Sparsa bili su Vrabac sa 16 i Bajramović sa 15 poena. Kod Slobode Thondiuf sa 19 i Božović sa 17 poena.

Sparsi sada idu u Vogošću, dok će Sloboda u derbiju začelja ugostiti Mrkonjić Grad.

Spars - Sloboda 78:69

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars: Hasandić 7, Zahiragić 2, Albijanić 10, Durmo 4, Glogovac 13, Vrabac 16, Bašić, Bajramović 15, Manjgafić, Kamenjaš 7, Protić 2, Jovanović 2.

Sloboda: Naletilić 9, Šibalić 6, Dedajić 3, Božović 17, Gregory 19, Tomić 9, Latifagić 6, Jakupović, Čerkezović, Subašić, Islamović, Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi