Sparsi deklasirali Student
Nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu Sparsi večeras na svom parketu nisu dopustili nikakvo iznenađenje i potpuno su razbili protivnika

Košarkaško prvenstvo BiH

Sparsi deklasirali Student

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Sparsi su u 7. kolu košarkaškog prvenstva BiH pregazili mostarski Student sa uvjerljivih 98:62.

Student se držao dobro u prvih deset minuta (18:16), ali je u drugoj četvrtini na parketu postojao samo jedan tim, Spars.

Tim Marka Trbića je nemilice punio koš Studenta. Ovaj dio igre domaći su dobili sa 38:12 i na odmor su otišli sa velikih 28 poena prednosti, 56:28.

Treća dionica donosi izjednačenu igru. Razlika je nakon 30 minuta igre bila i dalje plus 28 (77:49), ali su Sparsi dodali gas u posljednjoj dionici i potpuno su pregazili protivnika.

Na kraju je domaći tim ostvario pobjedu od 36 poena razlike, iako je u jednom trenutku sve vodilo ka pobjedi od preko 40 poena.

Lovro Mazalin i Stefan Glogovac su sa po 18 poena vodili Sparse do trijumfa u ovom meču, a kod gostiju je Dejan Ćup ubacio 21.

Prvenstvo BiH, 7. kolo:

Spars - Student 98:62 (18:16, 38:12, 21:21, 21:13)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SPARS: Durmo 13, Zahiragić 4, Vrabac 8, Jovanović 14, Ilić, Manjgafić 11, Kamenjaš, Protić 6, Albijanić 6, Bašić, Mazalin 18, Glogovac 18.

STUDENT: Manjgo 6, Kuzman 6, Alilović, Širić, Barbarić, Rešidović 5, Mikulić 6, Vučić, Dželmo 14, Cvitanović, Škrobo 4, Ćup 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti