Sparsi gostuju u Čačku: Pokušat ćemo iznenaditi Borac

Trener Marko Trbić optimističan

Sparsi gostuju u Čačku: Pokušat ćemo iznenaditi Borac

Na otvaranju ABA 2 lige sarajevski Sparsi će gostovati u Čačku kod Borca.

Sparsi su ujedno novi član regionalnog takmičenja, međutim kada se pogleda roster, jasno je da će predstavljati ozbiljnog konkurenta i spremni su na izazove koji ih očekuju.

„Svjesni smo da smo debitanti u ovoj ligi i da nam sigurno nedostaje iskustva. Što se tiče gostovanja u Čačku, znamo da nas čeka vrlo teška utakmica. Borac je ekipa koja igra posebno dobro na domaćem terenu, prošle godine osim na Final4 nisu izgubili niti jednu utakmicu, a i ove godine su kroz prijateljske utakmice pokazali zavidan nivo forme. S druge strane, nadamo se da ćemo pokazati mnogo bolje lice nego u prijateljskim utakmicama. Što je najvažnije skupili smo se i svi smo zdravi. Vjerujem da ćemo pružiti dostojan otpor i možda iznenaditi ekipu Borca u Čačku", kazao je Trbić.

Optimističan je i iskusni bek Nemanja Protić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

„Prva utakmica je uvijek teška, vjerovatno i za ekipu Borca kao i za nas. Nismo imali baš mnogo vremena da se uigramo, ali dat ćemo sve od sebe. Znamo da je 'vruć teren', da je ekipa Borca nezgodna, ali mi imamo svoje adute na koje računamo i nadamo se najboljem. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi su zdravi, spremni, uzbuđeni i jedva čekamo da počne sezona", kazao je Protić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi