Zrinjskom prvo mjesto na memorijalu "Sabit Hadžić"

Mostarci u finalu bolji od Sparsa

Zrinjskom prvo mjesto na memorijalu "Sabit Hadžić"

S. Mlaćo

Košarkašima Zrinjskog pripao je pobjednički trofej na prvom međunarodnom memorijalnom turniru "Sabit Hadžić". Naime, Mostarci su u večerašnjem finalu savladali domaćina Sparse rezultatom 96:77. 

Mostarcima je prva četvrtfina pripala rezultatom 21:17, a u drugom dijelu su pružili još bolju partiju, te se na odmor otišlo pri rezultatu 48:33 za goste.

Sparsi se nisu predavali, iako je Zrinjski djelovao mnogo uigranije, a 15 poena razlike bilo je i na kraju treće dionice (74:59).

Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Zrinjskog 96:77. Kod Sparsa se istakao Albijanić sa 12 poena, a kod gostiju Todorović sa 36, te Sokolović koji je postigao 20 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U susretu za treće mjesto Sloboda iz Užica je savladala UBSC Graz rezultato 86:69.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi