Sparsi izborili doigravanje za ABA ligu!

Veliki uspjeh sarajevskog tima

Sparsi izborili doigravanje za ABA ligu!

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Sarajevski Sparsi večeras su u dvorani "Novo Sarajevo" pobijedili Sutjesku sa 76:74 u 20. kolu ABA Druge lige.

Sparsi su nastavili s nevjerovatnim igrama jer je ovo čak sedma uzastopna pobjeda za sarajevski tim. Iako je Sutjeska imala dvocifrenu prednost u posljednjoj četvrtini na kraju su Sparsi sjajnim preokretom došli do pobjede.

Bh. tim nalazi se na drugom mjestu ABA Druge lige sa 15 pobjeda i pet poraza, dok je KK Primorska ubjedljivo prvi sa omjerom 19-1. Ipak, odlične vijesti su da su Sparsi ovom pobjedom osigurali mjesto u doigravanju za ABA ligu.

Četiri prvoplasirane ekipe idu u doigravanje, a KK Primorska i OKK Spars su osigurali svoje mjesto. Za preostale dvije pozicije bore se još Skopje, Sutjeska, Dynamic i Borac.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Prvi iz doigravanja ide direktno u ABA ligu, dok će poraženi u finalu doigravanja imati šansu da se također plasira u ABA ligu jer će igrati majstoricu s pretposljednjom ekipom iz ABA lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti