Juniori OKK Spars pretrpjeli visok poraz od KK Mega Bemax
Ovim porazom juniori Sparsa ostali su bez prolaza u finale.

Ništa od finala

Juniori OKK Spars pretrpjeli visok poraz od KK Mega Bemax

E. Oštraković

Juniori Sparsa upisali su i drugi poraz na kvalifikacionom turniru za Juniorsku Euroligu koji se igra u Beogradu.

Nakon što su u prvoj utakmici ostvarili pobjedu protiv Fenera, a u drugom nastupu dramatično izgubili od Olimpije rezultatom 78:76, juniori Sparsa danas su upisali novi poraz i to protiv Mega Bemaxa iz Beograda.

Nije krenulo dobro za mlade igrače Sparsa koji su već nakon prve četvrtine gubili sa 29:19. Drugu četvrtinu su u odbrani odigrali dosta bolje, ali napad nije bio na nivou, te je prvo poluvrijeme završeno vodstvom Mege od 40:29.

Treća četvrtina ponovo je ponudila dosta dobru igru u fazi odbrane ali u napadu je to sve bilo dosta loše. Taj period igre završen je rezultatom 15:14 za Megu. U posljednjoj četvrtini Mega je praktično uništila mlade igrače Sparsa. Taj period dobili su sa 31:12, što znači da je ukupan poraz juniora Sparasa na ovoj utakmici bio čak 31 razlike, 86:55. Ovim porazom juniori Sparsa ostali su bez prolaza u finale.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U redovima Sparsa najefikasniji su bili Mičić sa 14 i Bulatovi sa osam postignutih poena. Sa druge strane u ekipi Mega Bemaxa bolji od ostalih bio je Kljajević sa 20 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi