Sparsi na Grbavici bolji od Bosne, rezultat u seriji poravnat

Nastavlja se bitka za ABA 2 ligu

Sparsi na Grbavici bolji od Bosne, rezultat u seriji poravnat

Košarkaši Sparsa slavili su danas na Grbavici pobjedu u gradskom derbiju protiv Bosne Royal sa  69:55 i na taj način su poravnali na 1:1 u borbi za treće mjesto u Prvenstvu BiH, odnosno u borbi za ABA 2 ligu.

Bosna je prije nekoliko dana slavila na domaćem parketu, ali Sparsi su danas uzvratili i igrat će se treća utakmica u Skenderiji.

Domaći su večeras nešto bolje ušli u meč i nakon prve dionice su imali dva poena prednosti (19:17). U drugom periodu su dodatno pojačali tempo i napravili su prednost od 20:13 što im je donijelo devet poena razlike pred odlazak na odmor.

U drugom poluvremenu Sparsi su ponovo bili bolja ekipa i ni u jednom trenutku se nije činilo da će se Bosna vratiti u meč. Konačan rezultat glasio je 69:55.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaće je do trijumfa vodio Maksim Kovačević sa 14 poena, dok je Roko Rogić dodao 11. Kod Bosne Royal najbolji je ponovo bio Maksim Šturanović sa 19 poena, a Draško Knežević je dodao 12.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Zakazo sturanovic maksim
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi