Sparsi protutnjali dvoranom u Posušju

Ubjedljiva pobjeda gostiju

Sparsi protutnjali dvoranom u Posušju

E. Čaušević

Košarkaši Sparsa danas su u gostima ubjedljivo pobijedili Posušje sa 101:73 u meču 24. kola Prvenstva BiH.

Sparsi su od samog početka utakmice imali prednost na svojoj strani i već nakon prve dionice bilo je jasno da će Posušje teško uspjeti izbjeći poraz.

Gosti su nakon prve dionice vodili sa 27:17, dok se na odmor otišlo pri rezultat 53:37 za košarkaše Sparsa.

I u drugom poluvremenu sarajevski tim je dominirao na parketu i diktirao tempo utakmice, te je jedino pitanje bilo kojim rezultatom će Sparsi na kraju spaviti u Posušju.

Na kraju Sparsi su pobijedili sa 101:73 i uspjeli su doći do nove pobjede u ovoj sezoni. Goste su do pobjede danas vodili Mustapić, Zrno i Gatarić koji su ubacili po 14 poena, dok je 13 dodao Polutak.

U ekipi Posušja danas raspoložen za igru bio je Lovre Bašić sa 23 poena, dok je Wiggins ubacio 18 poena na ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH, 24. kolo:

Posušje - Spars 73:101 (17:27, 20:26, 14:20, 22:28)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi