Sparsi sigurni protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada

Košarkaško prvenstvo BiH, 3. kolo

Sparsi sigurni protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada

Sparsi su u okviru trećeg kola košarkaškog prvenstva BiH, u dvorani Novo Sarajevo, ugostili ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada i slavili sigurnu pobjedu rezultatom 84:72.

U prvim minutama susreta se gledala rezultatski neizvjesna utakmica, ali pred kraj prve četvrtine Sparsi prave dobru seriju i u drugi period ulaze prednošću 22:15.

Većim dijelom druge četvrtine se igralo koš za koš, a Sparsi uspijevaju sačuvati prednost, pa se na poluvrijeme otišlo prednošću domaćina od šest poena.

Sparsi su utakmicu prelomili u trećem periodu, kada potpuno razbijaju ekipu Mladosti. Gosti ništa nisu mogli pogoditi u trećoj četvrtini, a Sparsi su ih dobrom odbranom limitirali na svega šest poena u ovom periodu.

Gosti iz Mrkonjić Grada su se pokušavali vratiti u zadnjoj četvrtini, ali su Sparsi uspjeli mirno privesti susret kraju i slaviti sigurnu pobjedu.

Domaćine je do pobjede vodio sjajni Rogić, koji je ubacio 16 poena, ali i dodao 12 skokova i sedam asistencija. Đokić je dodao 14, dok je Josipović ubacio 13 poena.

Kada je u pitanju ekipa Mladosti najefikasniji je bio odlični Knežević sa 20 postignutih poena, dok je Radivojević dodao 18 poena.

Treba napomenuti da su pred početak utakmice Sparsi su uručili priznanje legendarnoj Raziji Mujanović povodom njenog ulaska u FIBA-inu Kuću slavnih.

OKK Spars - KK Mladost 84:72

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Spars: Rogić 16, Stepanović 11, Đokić 14, Kovačević 11, Josipović 13, Grubelić, Biberović 6, Manjgafić 2, Reljić, Bajramović 11, Bašić, Durmo.

KK Mladost: Dumić, Aleksić 11, Mijović 10, Majić 7, Knežević 20, Srdić, Jotić, Janjetović 2, Ljuboja, Milanović 3, Torbica 1, Radivojević 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi