"Sparsi su prava priča, nismo projekat lokalne zajednice ili politike"

U nedjelju Sarajlije žele do titule

"Sparsi su prava priča, nismo projekat lokalne zajednice ili politike"

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Sparsi su sinoć u finalnoj seriji play-offa za prvaka naše zemlje poveli protiv Širokog sa 2:1 u pobjedama.

Publika u dvorani na Pecari vidjela je sjajan meč, a Sparsi sada imaju priliu da već u nedjelju pred svojim navijačima na Grbavici slave novu pobjedu i podignu pehar.

Tim povodom na današnjoj press konferenciji medijima su se obratili trener Marko Trbić i košarkaš Kenan Kamenjaš.

"Sve tri utakmice su bile jako iscrpljujuće. Prva je bila takva, ovdje smo ih onda dobili, kao i sinoć. Mi smo dobili dvije od tri i ne smijemo pomisliti da ćemo lako dobiti narednu. Biće i teže za nas jer Široki nema šta izgubiti. Čeka nas jednako teška i tvrda utakmica", kazao je Trbić.

"Ne smijemo im dozvoliti njihovu igru. Nadam se da ćemo biti pametni i utakmicu odvesti kako nama odgovara, te osvojiti titulu".

Drugi susret u Širokom je prokomentarisao i Kenan Kamenjaš.

"Sve tri utakmice smo igrali dobru odbranu. Mi smo tim koji igra na tom principu, držali smo se skupa, te je bilo važno u onakvoj atmosferi. Trojkom smo se na kraju radovali. Ne smijemo pomisliti da ćemo lako dobiti u nedjelju. Pozivam navijače da dođu i podrže nas u najvažnijoj utakmici ove sezone".

O eventualnom osvajanju trofeja Trbić kaže.

"Sparsi postoje desetak godina. U zadnjih 7-8 godina dominantni smo u mlađim kategorijama, za vikend se u Sarajevu igra završnica za mađe kategorije, a sve naše kategorije su u finalu. Sada su to i seniori. Ovaj uspjeh je produkt dugogodišnjeg rada. Naravno da bi bilo lijepo da osvojimo. Ove godine su se poklopile neke stvari. Ne znam šta će biti dalje, ali moram reći da je ovo rezultat sistema. Kada se pravi jedan klub to samo od sebe raste".

"Sparsi su prava priča. Svi naši klubovi su projekti lokalnih zajednica ili politike, a mi samo jednog čovjeka. Iracionalan entuzijazam su Sparsi", završio je Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Finalni meč igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi