Spektakl u Staples Centru: LeBron pogodio za produžetak, pa se pretvorio u tragičara
James je pogodio sjajnu trojku za produžetak i vratio Lakerse iz mrtvih, ali je zakazao u samom finišu produžetka

Sjajan meč Lakersa i Spursa

Spektakl u Staples Centru: LeBron pogodio za produžetak, pa se pretvorio u tragičara

U noći sa ponedjeljka na utorak je u NBA ligi odigrano devet utakmica, a poslastica večeri je bio duel Los Angeles Lakersa i San Antonija u kojem su Spursi nakon produžetka slavili sa 143:142.

Lakersi su utakmicu otvorili katastrofalno pa su pred kraj prve dionice imali čak 18 poena zaostatka (19:37), a na prvu pauzu se otišlo s prednošću Spursa +14 (26:40). Uspio je domaći tim da se vrati u život u drugoj četvrtini, pa je na poluvremenu rezultat bio 65:60 za San Antonio.

James i društvo krajem treće četvrtine stižu do prvog vodstva (91:90), ali gosti i u posljednju dionicu ulaze s prednošću od tri poena (96:99). U posljednjoj četvrtini su se dva tima smjenjivala u vodstvu, a San Antonio je minutu prije kraja imao +8. Međutim, zatim su pogađali McGee i Kuzma za tri, a onda je LeBron tri sekunde prije kraja sjajno pogodio trojku za izjednačenje na 128:128 i odveo meč u produžetak.

Lakersi su u produžetku konstantno bili u vodstvu sve do finiša, kada se upravo LeBron James pretvorio u tragičara. Pri rezultatu 142:141 za Lakerse, na 13 sekundi do kraja, LeBron je promašio oba slobodna bacanja a potom je Mills pogodio za vodstvo San Antonija. James je, naravno, uzeo loptu u svoje ruke i pokušao odlučiti posljednji napad, ali je promašio za dva.

Na ovoj utakmici su posebno zablistala četvorica košarkaša. U pobjedničkom timu su to bili Aldridge sa 37 i DeRozan sa 32 poena, dok su u Lakersima iste cifre zabilježili Kuzma (37) i James (32). LeBron je bio blizu triple-doublea jer je imao 14 asistencija i osam skokova, uz po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Lakersi nakon ove utakmice imaju skor 0-3 i na začelju su Zapadne konferencije zajedno sa Oklahomom, dok je San Antonio sedmi sa omjerom 2-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti