Spektakularan meč Dončića u porazu Dallasa protiv San Antonija

Slovenac pokazao kvalitet

Spektakularan meč Dončića u porazu Dallasa protiv San Antonija

E. Čaušević

San Antonio Spursi sinoć su u fantastičnoj utakmici pobijedili Dallas Maverickse nakon produžetka sa 113:108.

NBA liga sinoć je pokazala zbog čega je najbolja na svijetu u odličnom okršaju Spursa i Mavericksa. Ipak, na kraju su više sreće imali domaći košarkaši koji su nakon produžetka uspjeli da upišu svoju četvrtu pobjedu i sezoni, dok je za Dallas ovo bio već peti poraz.

Nevjerovatan duel gledali smo od samog početka kada su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a rezultat na poluvremenu bio je 53:45 za San Antonio i činilo se da će domači brzo riješiti meč. Ipak, u nastavku utakmice Dallas se uspio vratiti i čak doći do prednosti.

U posljednjim sekundama utakmice lomio se rezultat, a obje ekipe mogle su do pobjede. No, na kraju je bilo 102:102, te je bilo jasno da ćemo pobjednika saznati nakon produžetka. Tu su mnogo bolji bili Spursi koji su na kraju upisali pobjedu rezultatom 113:108.

U domaćem timu fenomenalan je bio DeRozan sa 34 poena, dok je Aldrige dodao 20 poena. Još jedan sjajan meč odigrao je Luka Dončić koji je u dresu Dallasa upisao čak 31 poen uz osam skokova i četiri asistencije.

LA Lakersi su upisali još jedan poraz i to gostima protiv Minnesote Timberwolvesa sa 124:120. Nedovoljan je bio i LeBron James koji je imao 29 poena, deset skokova i osam asistencija, te Ingram sa 24 poena. Domaće je do pobjede vodio Butler sa 32 poena.

NBA liga:

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 113:108
Minnesota Timberwolves - LA Lakers 124:120
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 116:111
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 113:92
Miami Heat - Sacramento Kings 113:123
Milwauke Bucks - Toronto Raptors 124:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi