Utah slavio protiv Dallasa, Clippersi se poigrali s Wizardsima

Tri meča na NBA parketima

Utah slavio protiv Dallasa, Clippersi se poigrali s Wizardsima

Endin Čaušević

Košarkaši Utah Jazza sinoć su pobijedili Dallas Maverickse sa 113:104, dok su Los Angeles Clippersi lakše od očekivanog slavili protiv Washington Wizardsa sa 136:104.

Dallas je sinoć pred svojim navijačima doživio poraz od Utah Jazza koji ne zna za poraz u gostima. Gostujući tim je imao prednost od prve četvrtine koju nije ispuštao do kraja utakmice. Utah je nakon prvih deset minuta vodio sa 26:19, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 50:46 za goste.

U trećoj dionici gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj je Dallas pokušavao da dođe do preokreta i prelomi meč, ali to košarkaši Utaha nisu dopustili. Gosti su uspjeli nekako da čuvaju prednost iako je Dallas u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio. No, na kraju je Utah uspio da pobijedi sa 113:104 i dođe do četvrte pobjede u novoj sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Gobert sa 23 poena, dok je Mitchell dodao 20 poena. U ekipi Dallasa istakao se Smith sa 27 poena, dok je Luka Dončić odigrao nešto skromniji meč i upisao je 14 poena.

Ubjedljivu pobjedu ostvarili su Clippersi protiv Wizardsa rezultatom 136:104. Clippersi su timski odigrali fantastičan meč i zasluženo slavili na krilima Harrisa koji je ubacio 22 poena. Sinoć je slavila i Oklahoma protiv Phoenixa sa 117:110.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi